Det är vi som är Timotej Trädgård!

Trädgården är vårt rätta element och vi brinner för att förverkliga våra kunders trädgårdsdrömmar. Vi värnar om naturen och delar en miljömedveten grundtanke. Vår gemensamma kunskapsbank innehåller trädgårdsmästarnas spetskompetens och gedigna växtkunskap, de konstnärliga anlagen med känsla för färg och form och blick för de rätta proportionerna. Lägg därtill en härlig arbetsglädje, kreativa idéer, outtröttlig muskelstyrka och detaljerad noggrannhet – här har du Timotej Dream Team!

Bianca

Företaget har fått sitt namn efter mig, Bianca Ekvall Timoteusson, och troligtvis är det jag som svarar när du ringer eller mejlar. Jag utbildade mig till trädgårdsmästare vid Norrvikens Trädgårdar i Båstad och grundade Timotej Trädgård i maj 2010. Jag arbetar, lever och reser i trädgårdsmiljöer och älskar att inspireras av andras trädgårdar. Min bakgrund som kommunikatör tror jag har gjort mig lyhörd i utmaningen att skapa personliga och unika trädgårdar utifrån kundens drömmar och platsens förutsättningar. Kunskap, noggrannhet och engagemang präglar arbetet, och tillsammans med mina underbara kollegor har jag väldigt roligt på jobbet!

Ger mig energi: Att vistas i trädgårdar, både min egen och andras, argentinsk tango, lakrits, samt långa promenader i alla väder och årstider.

Favoritväxt: Omöjligt, får jag bara välja en? Då blir det ullungrönn, Sorbus ulleungensis ’Dodong’, detta fantastiska träd. Och röd solhatt, Echinacea purpurea ’Magnus’, såklart, som dekorerar våra arbetsbilar och många av de trädgårdar vi har skapat. Timotej, Phleum pratense, måste naturligtvis också nämnas. Den allra bästa växten är förstås den som får växa på sin rätta plats.


Carita

Jag bor på landet i ett gammalt torp med en stor trädgård som ständigt utvecklas så att den ska vara intressant hela året; särskilt med höstens sprakande färger, men även vintertid med gröna barr, glänsande mörkröda knoppar och vinterkörsbärsblom. Jag utbildade mig till trädgårdsmästare på Gunnebo Slott och Trädgårdar 2012 och har sedan dess arbetat med trädgård i olika former. Jag brinner för biologisk mångfald och en riktigt gammal ek får mitt hjärta att svälla. Lien är min följeslagare för att få många arter att trivas.

Berikar mig: Allt som gör livet värt att leva: vandring i de skotska högländerna, makrillfiske en sommarkväll, att laga mat med någon jag tycker om, en god whisky i kvällningen efter en dags hårt arbete i trädgården, en kopp te och en bok uppkrupen i en fåtölj med katten i knät.

Favoritväxt: Min favorit, ullungrönnen, är ju redan tagen så då får det bli vingbenved, Euonymus alatus, för att den är översållad av små gulgröna blommor på senvåren, har en fantastisk lysande rödrosa höstfärg och ett spännande grenverk som är som finast hela vintern igenom.


Travis

Jag är uppvuxen på en liten gård på Nya Zeeland där jag kunde springa vilt och utforska raviner fyllda med magiska trädormbunkar. Det satte djupa spår och till slut utbildade jag mig till ekolog och har forskat om paddor, afrikanska vildhundar och tigrar. De senaste 12 åren har jag jobbat inom odling och trädgård och jag är intresserad av hur trädgård och naturvård kan kombineras.

Intressen: Bada, tälta, vandra, arbeta med trä, biodling.

Favoritväxt: Det är svårt att slå lavendel, Lavandula angustifolia. Att sitta på en bänk omringad av ett hav av lavendel i full blom är en sommardröm.


Jeanette

Jag är en hemvändare efter 35 år på ostkusten och omskolade mig till arborist 2018. Har sedan dess arbetat med trädgård i olika former, bland annat i egen regi och på Botaniska trädgården i Uppsala.

Jag tycker om att: Resa, vara ute i skog och natur. Lägger mycket tid på att inreda hemma och i trädgården. Gillar att sylta, safta och baka, bada i havet och att köra motorcykel.

Favoritväxt: Som arborist känner jag lite extra för träd. En favorit är katsura, Cercidiphyllum japonicum, en annan är kärrek, Quercus palustris. Men nävor vill jag inte vara utan, de doftar gott och är otroligt tacksamma. Har också lärt mig att uppskatta rododendron, som är fin året om och blir extra vackra här på västkusten.


Ewa

Jag utbildade mig till trädgårdsmästare via Gunnebo Slott & Trädgårdar. Där fick jag möjlighet att inrikta mig mot historiska trädgårdar- & landskap vilket jag vurmar extra för. Jag fick även koppla samman mina tidigare kunskaper som hälsovetare med hur vi kan skapa gröna miljöer för att främja hälsa. Själv drömmer jag nu om ett eget hus på landet med en trädgård för odling och avkoppling.

Värdesätter: Att besöka nya natur- & kulturmiljöer i vårt vackra land eller att få krypa ner under en filt med katterna och en kopp kaffe.

Favoritväxt: Flera hundra år gamla ekar, Quercus, som står i hagmarker slår nog det mesta, de är så otroligt mäktiga! Ormbunkar är också en favorit med dess vackra bladverk och mångfald.


Ellen

Jag kommer från Nederländerna, där jag har en bakgrund som miljökonsult inom naturvärdesinventering och förorenad mark, och flyttade till Sverige 2016. Under min trädgårdsutbildning i skötsel och odling i Göteborg fastnade jag för skapandet, som exempelvis beskärning och utformningen av en trädgård innebär. Det jag tycker mest om är trädgårdar som gynnar biologisk mångfald. Vid sidan av mitt jobb på Timotej Trädgård arbetar jag som miljökonsult.

Är intresserad av: Biodling, simning, handarbete som virkning och stickning, odling.

Favoritväxt: Inte en lätt fråga för att det finns så många olika växter, men det första som direkt dyker upp är favoritträdet bok, Fagus sylvatica, och särskilt blodboken. Mäktiga träd med slät stam.


 

Vi har vår bas strax söder om Ljungskile och åtar oss uppdrag inom södra Bohuslän. Många av våra kunder finns inom STO-området, Uddevalla och Ljungskile med omnejd.

Företaget innehar F-skattsedel

Kontakta oss