Det är vi som är Timotej Trädgård!

Trädgården är vårt rätta element och vi brinner för att förverkliga våra kunders trädgårdsdrömmar. Den gemensamma kunskapsbanken innehåller trädgårdsmästarens spetskompetens och gedigna växtkunskap, konstnärens känsla för färg och form samt arkitektens blick för de rätta proportionerna. Lägg därtill en härlig arbetsglädje, kreativa idéer, outtröttlig muskelstyrka och detaljerad noggrannhet
– här har du Timotej Dream Team!

Bianca

Företaget har fått sitt namn efter mig, Bianca Timoteusson Stintzing, och troligtvis är det jag som svarar när du ringer eller mejlar. Jag utbildade mig till trädgårdsmästare vid Norrvikens Trädgårdar i Båstad och grundade Timotej Trädgård i maj 2010.

 

Jag arbetar, lever och reser i trädgårdsmiljöer och älskar att inspireras av andras trädgårdar. Min bakgrund som kommunikatör tror jag har gjort mig lyhörd i utmaningen att skapa personliga och unika trädgårdar utifrån kundernas drömmar och platsens förutsättningar. Kunskap, noggrannhet och engagemang präglar arbetet och tillsammans med mina underbara kollegor har jag väldigt roligt på jobbet!

Ger mig energi: Trädgård, trädgård, trädgård, segling, musik, vänskap.

Favoritväxt: Omöjligt, får jag bara välja en? Då blir det ullungrönn, Sorbus ulleungensis ‘Dodong’, detta fantastiska träd. Och röd solhatt, Echinacea purpurea ’Magnus’, förstås. Timotej, Phleum pratense, måste naturligtvis också nämnas. Och många, många fler…


Liv

Jag började arbeta på Timotej Trädgård sommaren 2015 . Min största tillgång i jobbet är mitt noggranna estetiska sinne med blick för detaljer, färger och vackra former.

 

Mitt intresse för växter väcktes redan som barn då jag fick ett eget litet grönsaksland att odla morötter i och genom åren har jag samlat på mig mycket praktisk erfarenhet och kunskap om trädgård och odling.

 

Jag är utbildad inom konst, grafisk formgivning och fotografering och har läst en distansutbildning i trädgårdsodling på Dingle Naturbruksskola.

Intressen: Fotografering, trädgård, teckning och målning, ekologisk livsstil.

Favoritväxt: Solros, Helianthus annuus.


Josua

Jag älskar att befinna mig i skogen omsluten av dess dofter, färger och ljud. För mig har skogen och naturen alltid varit vid min sida och jag älskar att ha den som min arbetsplats.

 

Under min utbildning inom byggnadsutformning intresserade jag mig för trä som byggnadsmaterial då det är ett levande material som åldras i takt med sig själv. Därför gillar jag att arbeta i trädgårdar för att där skapa vackra rum med just levande material. Att ha en trevlig miljö ute i trädgården tycker jag är lika viktigt som att ha en tilltalande miljö inomhus.

Favoritväxt: Julgran, Picea abies


Sigge

Jag må vara företagets yngste medarbetare men har, om jag får säga det själv, ändå de viktigaste arbetsuppgifterna. Det är nämligen jag som övervakar att allt går rätt till och håller mina kollegor på gott humör. Ibland rycker jag in och vattnar där jag tycker att det behövs, samlar grenar som ligger och skräpar, men mest av allt gillar jag våra fikaraster.

Tycker om: Matlådor, kaniner och lyktstolpar

Favoritväxt: Morot, Daucus carota ssp. sativus


Vi har vår bas strax söder om Ljungskile och åtar oss uppdrag inom södra Bohuslän. Många av våra kunder finns inom STO-området, Uddevalla och Ljungskile med omnejd.

Företaget innehar F-skattsedel

 

Kontakta oss