Det är vi som är Timotej Trädgård!

Trädgården är vårt rätta element och vi brinner för att förverkliga våra kunders trädgårdsdrömmar. Vi värnar om naturen och delar en miljömedveten grundtanke. Vår gemensamma kunskapsbank innehåller trädgårdsmästarnas spetskompetens och gedigna växtkunskap, de konstnärliga anlagen med känsla för färg och form och blick för de rätta proportionerna. Lägg därtill en härlig arbetsglädje, kreativa idéer, outtröttlig muskelstyrka och detaljerad noggrannhet – här har du Timotej Dream Team!

Bianca

Företaget har fått sitt namn efter mig, Bianca Timoteusson, och troligtvis är det jag som svarar när du ringer eller mejlar. Jag utbildade mig till trädgårdsmästare vid Norrvikens Trädgårdar i Båstad och grundade Timotej Trädgård i maj 2010.

 

Jag arbetar, lever och reser i trädgårdsmiljöer och älskar att inspireras av andras trädgårdar. Min bakgrund som kommunikatör tror jag har gjort mig lyhörd i utmaningen att skapa personliga och unika trädgårdar utifrån kundernas drömmar och platsens förutsättningar. Kunskap, noggrannhet och engagemang präglar arbetet och tillsammans med mina underbara kollegor har jag väldigt roligt på jobbet!

Ger mig energi: Att vistas i trädgårdar, både min egen och andras, segling, musik, vänskap.

Favoritväxt: Omöjligt, får jag bara välja en? Då blir det ullungrönn, Sorbus ulleungensis ’Dodong’, detta fantastiska träd. Och röd solhatt, Echinacea purpurea ’Magnus’, förstås. Timotej, Phleum pratense, måste naturligtvis också nämnas. Den bästa växten är förstås den som får växa på sin rätta plats.


Carita

Jag bor på landet i ett gammalt torp med en stor trädgård som ständigt utvecklas så att den ska vara intressant hela året; särskilt med höstens sprakande färger, men även vintertid med gröna barr, glänsande mörkröda knoppar och vinterkörsbärsblom.

 

Jag utbildade mig till trädgårdsmästare på Gunnebo Slott och Trädgårdar 2012 och har sedan dess arbetat med trädgård i olika former.

 

Jag brinner för biologisk mångfald och en riktigt gammal ek får mitt hjärta att svälla.
Lien är min följeslagare för att få många arter att trivas.

Intressen: Allt som gör livet värt att leva: vandring i skotska högländerna, makrillfiske en sommarkväll, laga mat med någon jag tycker om, en god whisky i kvällningen efter en dags hårt arbete i trädgården, en kopp te och en bok uppkrupen i en fåtölj med katten i knät.

Favoritväxt: Min favorit, ullungrönnen, är ju redan tagen så då får det bli vingbenved, Euonymus alatus, för att den är översållad av små gulgröna blommor på senvåren, har en fantastisk lysande rödrosa höstfärg och ett spännande grenverk som är som finast hela vintern igenom.


Frida

Jag heter Frida och kommer från norra Skånes skogar och kulturlandskap. Under min uppväxt åt jag upp vaxbönorna och jordgubbarna i farmors trädgård och fick snart ett eget grönsaksland. Jag grävde upp mina föräldrars gräsmatta och planterade mormorsväxter som pioner och fingerborgsblommor.

 

2013 insåg jag att jag nog borde utbilda mig till trädgårdsmästare och så fick det bli, vid Gunnebo slott och trädgårdar i Mölndal. Nu får jag ha fingrarna i jorden dagligen och skapa trädgårdar tillsammans med er och mina kollegor. Jag kan inte annat än säga att jag älskar mitt jobb.

Ger mig glädje: Dans, spela instrument, fotografera, måla akvarell, odla ätliga ting, åka längdskidor eller gå långa skogspromenader (gärna med hund).

Favoritväxt: Svårt att säga, det är kombinationen av växter, färg och form. Ska jag välja får det nog ändå bli ett gammalt äppelträd, Malus domestica, eller en vilt slingrande kaprifol, Lonicera periclymenum.


Björn

Det som lockade mig till trädgårdsarbetet var nog den känlsa av närvaro och tillfredställelse som alltid infann sig efter att ha arbetat ute med jord och växter. Finlir eller grovgöra har aldrig spelat någon roll, effekten är den samma.
 Som liten odlade jag paprika i mors många krukor. Senare studerade jag permakultur och ekologisk odling för självhushållning.

 

Beskärning blev snabbt en passion och idag kan jag lätt säga att sekatören är mitt favoritverktyg. Den hobbyn ledde mig sedan från den helt ätbara trädgården till att arbeta med den typ av trädgård som ger näring i form av skönhet och goda dofter.

Annat som fyller livet: Familjen, kinesisk medicin, nei gong och qi gong, musik samt brädspel när tillfälle ges.

Favoritväxt: Jag fuskar och väljer två. Nummer ett är lackticka, Ganoderma Lucidum, med sina fina medicinala egenskaper. Nummer två får bli blåbär, Vaccinium myrtillus. Det valet tänker jag inte behöver förklaras.


Åsa

Jag är väldigt nyfiken på vad som rör sig i trädgården och fascineras av allt från maskar och jordlöpare till nyckelpigor, fjärilar och fåglar. Jag tycker mycket om både vilda växter och det som vi odlar i våra trädgårdar. Färger, former och spännande kombinationer – allt kan bli magiskt tillsammans med växter.

 

Mitt naturintresse har jag haft med mig sen jag var barn och det var ett naturligt steg att välja den tvååriga trädgårdslinjen på Dinglegymnasiet. På senare år har jag också utbildat mig till biodlare.

Skänker mig glädje: Trädgården och allt dess liv som arbetar för oss. I naturen hämtar jag kraft och inspiration och den får mitt inte att glittra.

Favoritträd: Sälg, Salix caprea. Sälgen blir vackert knotig som gammal och har en sky av gula blommor på våren, i solljuset lyser den som guld. Men framför allt är den en av våra viktigaste pollenväxter för humlor och bin.


Peter

Mitt hem är ett rött torp med flera garage och lagård, beläget några minuters promenad från havet. Ända sedan barnsben har jag vurmat för naturen och det gröna och helt nyligen tog jag på allvar det vågade steget in i trädgårdsbranschen.

 

På fritiden har jag under många år snickrat, byggt o renoverat hus, jobbat i trädgårdar, fällt träd och sågat virke, renoverat bilar, sportfiskat, byggt båtar och på senare år börjat köra greenlaning.

Får mig att må bra: God mat och dryck i goda vänners lag. Att efter hårt arbete få njuta just god mat eller kanske en maltwhisky och betrakta vad jag åstadkommit. Att ta en tur med Jeepen, köket och taktältet till vackra och gärna otillgängliga platser är en härlig avkoppling!

Favoritväxt: Den är svår, det finns så mycket vackert och sevärt. Men eken, Quercus robur, är ändå min favorit. Som solitär och gammal med sin biologiska mångfald likaväl som till snickerivirke är den oslagbar.


Sigge

Jag må vara företagets yngste medarbetare men har, om jag får säga det själv, ändå de viktigaste arbetsuppgifterna. Det är nämligen jag som övervakar att allt går rätt till och håller mina kollegor på gott humör. Ibland rycker jag in och vattnar där jag tycker att det behövs, samlar grenar som ligger och skräpar, men mest av allt gillar jag våra fikaraster.

Tycker om: Matlådor, kaniner och lyktstolpar

Favoritväxt: Morot, Daucus carota ssp. sativus


Vi har vår bas strax söder om Ljungskile och åtar oss uppdrag inom södra Bohuslän. Många av våra kunder finns inom STO-området, Uddevalla och Ljungskile med omnejd.

Företaget innehar F-skattsedel

 

Kontakta oss