Det är vi som är Timotej Trädgård!

Trädgården är vårt rätta element och vi brinner för att förverkliga våra kunders trädgårdsdrömmar. Vi värnar om naturen och delar en miljömedveten grundtanke. Vår gemensamma kunskapsbank innehåller trädgårdsmästarnas spetskompetens och gedigna växtkunskap, de konstnärliga anlagen med känsla för färg och form samt arkitektens blick för de rätta proportionerna. Lägg därtill en härlig arbetsglädje, kreativa idéer, outtröttlig muskelstyrka och detaljerad noggrannhet
– här har du Timotej Dream Team!

Bianca

Företaget har fått sitt namn efter mig, Bianca Timoteusson Stintzing, och troligtvis är det jag som svarar när du ringer eller mejlar. Jag utbildade mig till trädgårdsmästare vid Norrvikens Trädgårdar i Båstad och grundade Timotej Trädgård i maj 2010.

 

Jag arbetar, lever och reser i trädgårdsmiljöer och älskar att inspireras av andras trädgårdar. Min bakgrund som kommunikatör tror jag har gjort mig lyhörd i utmaningen att skapa personliga och unika trädgårdar utifrån kundernas drömmar och platsens förutsättningar. Kunskap, noggrannhet och engagemang präglar arbetet och tillsammans med mina underbara kollegor har jag väldigt roligt på jobbet!

Ger mig energi: Att vistas i trädgårdar, både min egen och andras, segling, musik, vänskap.

Favoritväxt: Omöjligt, får jag bara välja en? Då blir det ullungrönn, Sorbus ulleungensis ‘Dodong’, detta fantastiska träd. Och röd solhatt, Echinacea purpurea ’Magnus’, förstås. Timotej, Phleum pratense, måste naturligtvis också nämnas. Den bästa växten är förstås den som får växa på sin rätta plats.


Carita

Jag bor på landet i ett gammalt torp med en stor trädgård som ständigt utvecklas så att den ska vara intressant hela året; särskilt med höstens sprakande färger, men även vintertid med gröna barr, glänsande mörkröda knoppar och vinterkörsbärsblom.

 

Jag utbildade mig till trädgårdsmästare på Gunnebo Slott och Trädgårdar 2012 och har sedan dess arbetat med trädgård i olika former.

 

Jag brinner för biologisk mångfald och en riktigt gammal ek får mitt hjärta att svälla.
Lien är min följeslagare för att få många arter att trivas.

Intressen: Allt som gör livet värt att leva: vandring i skotska högländerna, makrillfiske en sommarkväll, laga mat med någon jag tycker om, en god whisky i kvällningen efter en dags hårt arbete i trädgården, en kopp te och en bok uppkrupen i en fåtölj med katten i knät.

Favoritväxt: Min favorit, ullungrönnen, är ju redan tagen så då får det bli vingbenved, Euonymus alatus, för att den är översållad av små gulgröna blommor på senvåren, har en fantastisk lysande rödrosa höstfärg och ett spännande grenverk som är som finast hela vintern igenom.


Frida

Jag heter Frida och kommer från norra Skånes skogar och kulturlandskap. Under min uppväxt åt jag upp vaxbönorna och jordgubbarna i farmors trädgård och fick snart ett eget grönsaksland. Jag grävde upp mina föräldrars gräsmatta och planterade mormorsväxter som pioner och fingerborgsblommor.

 

2013 insåg jag att jag nog borde utbilda mig till trädgårdsmästare och så fick det bli, vid Gunnebo slott och trädgårdar i Mölndal. Nu får jag ha fingrarna i jorden dagligen och skapa trädgårdar tillsammans med er och mina kollegor. Jag kan inte annat än säga att jag älskar mitt jobb.

Ger mig glädje: Dans, spela instrument, fotografera, måla akvarell, odla ätliga ting, åka längdskidor eller gå långa skogspromenader (gärna med hund).

Favoritväxt: Svårt att säga, det är kombinationen av växter, färg och form. Ska jag välja får det nog ändå bli ett gammalt äppelträd, Malus domestica, eller en vilt slingrande kaprifol, Lonicera periclymenum.


Josua

Jag älskar att befinna mig i skogen omsluten av dess dofter, färger och ljud. För mig har skogen och naturen alltid varit vid min sida och jag älskar att ha den som min arbetsplats.

 

Under min utbildning inom byggnadsutformning intresserade jag mig för trä som byggnadsmaterial då det är ett levande material som åldras i takt med sig själv. Därför gillar jag att arbeta i trädgårdar för att där skapa vackra rum med just levande material. Att ha en trevlig miljö ute i trädgården tycker jag är lika viktigt som att ha en tilltalande miljö inomhus.

Favoritväxt: Julgran, Picea abies

Dolda talanger: Jag är sakletare av världsklass, är bra på att läsa kartor och kan göra upp en eld på kort tid.


Peter

Mitt hem är ett rött torp med flera garage och lagård, beläget några minuters promenad från havet. Ända sedan barnsben har jag vurmat för naturen och det gröna och helt nyligen tog jag på allvar det vågade steget in i trädgårdsbranschen.

 

På fritiden har jag under många år snickrat, byggt o renoverat hus, jobbat i trädgårdar, fällt träd och sågat virke, renoverat bilar, sportfiskat, byggt båtar och på senare år börjat köra greenlaning.

Får mig att må bra: God mat och dryck i goda vänners lag. Att efter hårt arbete få njuta just god mat eller kanske en maltwhisky och betrakta vad jag åstadkommit. Att ta en tur med Jeepen, köket och taktältet till vackra och gärna otillgängliga platser är en härlig avkoppling!

Favoritväxt: Den är svår, det finns så mycket vackert och sevärt. Men eken, Quercus robur, är ändå min favorit. Som solitär och gammal med sin biologiska mångfald likaväl som till snickerivirke är den oslagbar.


 

Sigge

Jag må vara företagets yngste medarbetare men har, om jag får säga det själv, ändå de viktigaste arbetsuppgifterna. Det är nämligen jag som övervakar att allt går rätt till och håller mina kollegor på gott humör. Ibland rycker jag in och vattnar där jag tycker att det behövs, samlar grenar som ligger och skräpar, men mest av allt gillar jag våra fikaraster.

Tycker om: Matlådor, kaniner och lyktstolpar

Favoritväxt: Morot, Daucus carota ssp. sativus


Vi har vår bas strax söder om Ljungskile och åtar oss uppdrag inom södra Bohuslän. Många av våra kunder finns inom STO-området, Uddevalla och Ljungskile med omnejd.

Företaget innehar F-skattsedel

 

Kontakta oss