Det är vi som är Timotej Trädgård!

Trädgården är vårt rätta element och vi brinner för att förverkliga våra kunders trädgårdsdrömmar. Vi värnar om naturen och delar en miljömedveten grundtanke. Vår gemensamma kunskapsbank innehåller trädgårdsmästarnas spetskompetens och gedigna växtkunskap, de konstnärliga anlagen med känsla för färg och form och blick för de rätta proportionerna. Lägg därtill en härlig arbetsglädje, kreativa idéer, outtröttlig muskelstyrka och detaljerad noggrannhet – här har du Timotej Dream Team!

Bianca

Företaget har fått sitt namn efter mig, Bianca Timoteusson, och troligtvis är det jag som svarar när du ringer eller mejlar. Jag utbildade mig till trädgårdsmästare vid Norrvikens Trädgårdar i Båstad och grundade Timotej Trädgård i maj 2010. Jag arbetar, lever och reser i trädgårdsmiljöer och älskar att inspireras av andras trädgårdar. Min bakgrund som kommunikatör tror jag har gjort mig lyhörd i utmaningen att skapa personliga och unika trädgårdar utifrån kundens drömmar och platsens förutsättningar. Kunskap, noggrannhet och engagemang präglar arbetet, och tillsammans med mina underbara kollegor har jag väldigt roligt på jobbet!

Ger mig energi: Att vistas i trädgårdar, både min egen och andras, argentinsk tango, samt långa promenader i alla väder och årstider.

Favoritväxt: Omöjligt, får jag bara välja en? Då blir det ullungrönn, Sorbus ulleungensis ’Dodong’, detta fantastiska träd. Och röd solhatt, Echinacea purpurea ’Magnus’, såklart, som dekorerar våra arbetsbilar och många av de trädgårdar vi har skapat. Timotej, Phleum pratense, måste naturligtvis också nämnas. Den allra bästa växten är förstås den som får växa på sin rätta plats.


Carita

Jag bor på landet i ett gammalt torp med en stor trädgård som ständigt utvecklas så att den ska vara intressant hela året; särskilt med höstens sprakande färger, men även vintertid med gröna barr, glänsande mörkröda knoppar och vinterkörsbärsblom. Jag utbildade mig till trädgårdsmästare på Gunnebo Slott och Trädgårdar 2012 och har sedan dess arbetat med trädgård i olika former. Jag brinner för biologisk mångfald och en riktigt gammal ek får mitt hjärta att svälla. Lien är min följeslagare för att få många arter att trivas.

Intressen: Allt som gör livet värt att leva: vandring i de skotska högländerna, makrillfiske en sommarkväll, att laga mat med någon jag tycker om, en god whisky i kvällningen efter en dags hårt arbete i trädgården, en kopp te och en bok uppkrupen i en fåtölj med katten i knät.

Favoritväxt: Min favorit, ullungrönnen, är ju redan tagen så då får det bli vingbenved, Euonymus alatus, för att den är översållad av små gulgröna blommor på senvåren, har en fantastisk lysande rödrosa höstfärg och ett spännande grenverk som är som finast hela vintern igenom.


Travis

Jag är uppvuxen på en liten gård i Nya Zeeland där jag kunde springa vilt och utforska raviner fyllda med magiska trädormbunkar. Det satte djupa spår och till slut utbildade jag mig till ekolog och har forskat om paddor, afrikanska vildhundar och tigrar. De senaste 10 åren har jag jobbat inom odling och trädgård och jag är intresserad av hur trädgård och naturvård kan kombineras.

Intressen: Bada, tälta, vandra, arbeta med trä, biodling.

Favoritväxt: Det är svårt att slå lavendel, Lavandula angustifolia. Att sitta på en bänk omringad av ett hav av lavendel i full blom är en sommardröm.


Åse

Jag är uppvuxen på landet mitt i skogen. Sedan barnsben är naturen en självklar del i mitt liv och jag umgås med den som en nära vän. Trädgården har alltid funnits med, som det ordnade och formade i kontrast till vilda omgivningar. Att gräva och forma med jord och växter är underbart. Jag älskar känslan av den mörka myllan i mina händer.

Efter att ha jobbat som trädgårdsmästare och därefter som trädgårdslärare i 10 år, är jag nu tillbaka med det jag längtade efter –  att arbeta praktiskt i trädgårdar, att gräva och att forma med växterna som palett.

Annat som fyller livet: Att promenera på klippor vid havet och upptäcka små tappra och till synes oansenliga växter som trivs i en karg miljö. Att ta till vara naturens skafferi, plocka svamp och bär, safta och sylta. Att ta hand om våra bin. Djur i alla former

Favoritväxt: Det finns många, men två av dem är nyponros, Rosa dumalis, och backtimjan, Thymus serpyllum.


Carl

Det som fångade mitt intresse på trädgårdsmästarutbildningen på Skillebyholm var såklart de goda grönsakerna. Det kom djupt inifrån magen och energin spreds ut i kroppen och omfattar nu även trädgårdsskötsel, beskärning, anläggning och ogräsrensning! Jag och familjen hyr ett hus på en bondgård i Svenshögen där vi odlar för självhushåll. Att hela tiden ha växterna och deras behov så nära inpå både hemma och på jobbet påminner mig om livskraft och vila. Motormanuell fällning och röjning samt skogs/trädvård är något jag gärna sysslar med på vinterhalvåret.

Jag tycker om att: Cykla med barnen, laga mat och dansa.

Favoritväxt: Jag älskar kålsläktets mångfald, speciellt grönkål, Brassica oleracea, som är så god och kan tillagas på många sätt. En bra sort tycker jag är ’Westland Winter’.


Åsa

Jag är väldigt nyfiken på vad som rör sig i trädgården och fascineras av allt från maskar och jordlöpare till nyckelpigor, fjärilar och fåglar. Jag tycker mycket om både vilda växter och det som vi odlar i våra trädgårdar. Färger, former och spännande kombinationer – allt kan bli magiskt tillsammans med växter. Mitt naturintresse har jag haft med mig sen jag var barn och det var ett naturligt steg att välja den tvååriga trädgårdslinjen på Dinglegymnasiet. På senare år har jag också utbildat mig till biodlare.

Skänker mig glädje: Trädgården och allt dess liv som arbetar för oss. I naturen hämtar jag kraft och inspiration och den får mitt inte att glittra.

Favoritträd: Sälg, Salix caprea. Sälgen blir vackert knotig som gammal och har en sky av gula blommor på våren, i solljuset lyser den som guld. Men framför allt är den en av våra viktigaste pollenväxter för humlor och bin.


Lovisa

Efter utbildningen till trädgårdsmästare läste jag en kurs om vilka hälsofrämjande effekter naturmiljöer har på oss. Det är verkligen en ynnest att få jobba i sådana miljöer. Jag och familjen har precis köpt ett gård i Spekeröd, vi hoppas att det ska bli en levande gård där djur, växter och människor ska trivas.

Intressen: Odla grönsaker och blommor, mata hönsen tillsammans med vårt barn, umgås med vänner och sånt härligt.

Favoritträd: Äppleträd, Malus domestica, är ju trevliga. Fin blomning, god frukt och bra att klättra i. Gravensteiner är ett väldigt gott äpple!


Vi har vår bas strax söder om Ljungskile och åtar oss uppdrag inom södra Bohuslän. Många av våra kunder finns inom STO-området, Uddevalla och Ljungskile med omnejd.

Företaget innehar F-skattsedel

Kontakta oss