Design och planering

Vi gör ritningar som är anpassade helt efter dina önskemål. Det kan handla om enskilda rabatter, delar av en trädgård eller en hel tomt. Välj sedan om du vill ha ytterligare hjälp med anläggning och plantering eller om du utför arbetet på egen hand.

Du väljer själv hur detaljerad ritning du önskar, antingen det gäller en enklare skiss eller en detaljerad trädgårdsritning med komplett växt- och materiallista, planteringsskiss och tillhörande bilder. Vid större uppdrag planerar vi in flera besök på plats; vi inventerar den befintliga trädgården, går igenom era önskemål och behov och presenterar sedan det genomarbetade designförslaget hemma hos dig. Eventuellt träffas vi även för att göra en avstämning halvvägs in i arbetet.

Förberedelser

Innan vi träffas är det bra om du funderat över vilken detaljnivå ritningen ska omfatta samt förberett följande:

  • Gör en önskelista med favoritväxter, eventuella materialval och önskemål om funktioner (exempelvis redskapsbod, växthus, damm, cykelställ, grusgång mm). Berätta även om det är växter, färger eller material som ni inte tycker om.
  • Banta sedan ner önskelistan ordentligt, den brukar bli avsevärt mycket längre än vad som ryms i en trädgård.
  • Gör gärna en moodboard/collage med bilder på växter, funktioner och material.
  • Fundera över hur stor budget som är avsatt för ert trädgårdsprojekt, det ger oss en god fingervisning om vilken nivå vi ska planera trädgården på.
  • Skaffa en tomtritning. Det brukar gå att beställa genom ditt kommunkontor.

design-02